Rode wijn

Saint-Emilion Grand Cru Classé

Château La Marzelle

Frankrijk, Saint Emilion, 2014

deze cru van 16.28 ha werd in 1997 aangekocht door de Belgische familie Sioen uit Ardooie. Belangrijke investeringen werden gedaan om deze cru opnieuw op niveau te krijgen,met als beloning de rang St. Emilion Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012. In 2014 werd een nieuwe ontrister en nieuw triagesysteem (bessen in een waterbad) in gebruik genomen. Het terroir bestaat uit 3 bodemtypes : steen, zand-klei en een stuk zandgrond. De cultuur is biologisch gericht. De wijn rijpt 100 % op eik (waarvan 95 % nieuwe eik) gedurende 18 maanden.

 

Door de zeer droge maand september beschikken de merlots over een opmerkelijke rijpheid, uitbundigheid in combinatie met elegantie en verfijning. Ook de tannines blinken uit door hun finesse en subtiele aanwezigheid. Regio's met veel cabernet franc, realiseerden buitengewone wijnen met veel evendig, smaakvol en zijdezacht fruit.

Neus: magnifieke neus van zwart, rijp fruit vermengd met noties van koffie en tabak

Mond : de zachte aanzet wordt gevolgd door een zeer zuivere, geraffineeerde smaak met bijzonder veel fijn fruit. De wijn leeft enorm op bij luchtinname. De smaken van rijpe, zwarte bessen en bramen worden vermengd met fijne kruiden en een mooi aciditeit die heel evenwichtig is. Ook de afdronk is enorm lang met veel fijn, delicaat fruit, cacaotoetsen en kruiden. Een super lekker wijn 

Druiven: merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc

  • 6 flessen per doos
  • Inhoud van 75 cl
  • Houdbaarheid: 15 jaar
  • Te drinken bij:
  • Rijpingsproces: houten vat
49,5EUR

Print deze pagina

De vermelde prijs is op heden geldig en zolang de voorraad strekt.

Château La Marzelle (Rode wijn) uit Saint Emilion verkrijgbaar bij Delicham

< terug naar overzicht